111

2014-2012

Public Commission
KØS – Museum of Art in Public Spaces, Køge, Denmark
Inaugurated October 30, 2014


Uddrag fra Ann Lislegaards tale til indvielsen af 111 (30. oktober 2014):

“De 111 plateauer ser ud som om, de var afleveret i går af et rumskib med en præcision, som kun væsener fra en fremmed planet kan mestre. De står for mig som fragmenter fra en anden verden eller som digitale pixels i et computerspil. Jeg fremhæver dette element af science fiction for at pointere, at det er et monument, der er lavet for de ideer og eksperimenter, der hører de mange mulige fremtider til.

Materialet er hvid beton. Ligesom den hvide gips og det hvide ark, er betonen her tænkeprocessens og skitsens materiale. Jeg håber, pladsen kan blive en platform for den eksperimenterende kunst. En scene for performance, lys og lyd, film, udstillingsprojekter og meget mere. Værket er både et monument, en platform, en skulptur, og en ramme for fysiske og sociale fællesskaber. Et slags hverdagens sted. En skulptur man kan gå på, mødes på, sidde på, hvor man kan drikke en kop kaffe fra kafeen, læse et katalog fra museet eller bare drive rundt på kryds og tværs.

Jeg håber at 111 vil åbne og aktivere et fantastisk sted for Køge by og KØS—Museet for kunst i det offentlige rum. Jeg håber at værket vil give museet et anderledes mulighedsrum til at skabe nye fortællinger, identiteter og sammenhænge.”


“Forplads ved KØS – Museum for kunst i det offentlige rum”, Steen Høyer, Landskab (2015)
“De 111 plateauer”, Ann Lislegaard, Landskab (2015)

“Plaza at KØS – Museum of Art in Public Spaces” (excerpt), Steen Høyer, Landskab (2015)
“KØS – nu med udstillinger udenfor museet”, Ole Bak Jakobsen, kunsten.nu (2015)
“Lislegaard skaber kunstnerisk forplads til KØS”, Tabita Henriksen, kunsten.nu (2014)
“Ann Lislegaards tale til indvielsen af 111”, Ann Lislegaard (2014)


Artist: Ann Lislegaard
Landscape architect: Sophie SahlqvistIMG_4304