Københavns Professionshøjskole UCC University College Copenhagen, Campus Carlsberg, Denmark

Orakel, en animation
2018-2016

Public Commission
Københavns Professionshøjskole, Campus Carlsberg, Copenhagen


Det er billedkunstner Ann Lislegaard, som står bag det helt nye stedsspecifikke kunstværk Orakel, en animation 2018 på Københavns Professionshøjskole. Neonuglen kan opleves i Campus Carlsbergs atrium, hvor den udsmykker væggen i 11 meters højde med et vingefang på omkring otte meter. Uglen skiftevis spreder sine vinger, tager afsæt, letter og tager afsæt igen. Bevægelserne animeres af et netværk af neonrør. Kunstværket er realiseret på baggrund af en bevilling fra Ny Carlsbergfondet.

Ann Lislegaard har gennem mange år arbejdet med en række forskellige medier, og hun er særligt kendt for at benytte ny teknologi i sit kunstneriske arbejde. Hun henter inspiration i science fiction-genren som en alternativ indgang til fortælling og de sociale og psykologiske strukturer, som vi forstår verden igennem. Lislegaard er optaget af uglen som et slags orakel, et varsel.

”Tidligt i processen besluttede jeg, at udsmykningen ikke skulle være et stillestående billede af en ugle. Den skulle performe og være i bevægelse, ligesom en animation. De sidste årtier er der forsvundet mere end tre millioner fugle bare i Danmark. Neonuglen kan ses som et mødested, der også minder os om, at vi kan forandre, hvordan vi lever. Uglen sætter af, den letter og den drømmer om at flyve – også i fremtiden,” siger Ann Lislegaard.


Soundtrack
Video Interview
Ny Carlsbergfondet


_W9A5038

This entry was posted in Projects. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.