Habitat et sted dedikeret til tidsrejser og ukendte begivenheder

2021-2018
Platform, light, sound

Public Commission
Skovsnogen Deep Forest Art Land, Denmark


“Et dronebillede over Deep Forest Art Land afslører en kunstigt opstået lysning i den tætte granskov. Den store mørke cirkel, der anes i skovbunden, ligner en landingsplads eller måske en platform til observation og undersøgelse af universet. Den mørke flade forekommer næsten dystopisk i sin indtagelse af lysningen og som kontrast til de omgivende 15 meter høje træer. Værkets minimale og stringente udtryk er samtidig et massivt greb i skoven. 

Kunstner Ann Lislegaards værk Habitat – et sted dedikeret til tidsrejser og ukendte begivenheder består af en stor cirkelrund platform, der er støbt i asfalt og måler 18 meter i diameter. Det arkitektoniske felt i skoven har en skala og størrelse, der inviterer de besøgende til at gå, sidde eller ligge på det. Asfalten er skåret helt skarpt ved kanten, som indikerer en tydeligt markeret anden zone end skovbunden. Her kan man lytte og observere de ”signaler”, der kommer fra den omgivende skov, dyrene, planterne, himmelhvælvet, stjernerne og planeterne.

Bevægelsessensorer registrerer, når gæster nærmer sig kontaktzonen og aktiverer 8 magenta lyspunkter samt lyde fra uddøde fugle, der som et digitalt dnaspor vidner om både skoven, dyrene og menneskenes fortid og mulige fremtider. Lyden af fortidens fuglekald sender signaler til skovens fugle, der svarer tilbage og som et åndesyn frembringer idéen om de uddøde arter. Deres tabte sprog genaktiveres i en symbiotisk opera af skovens fuglestemmer og fortidens spøgelseskald. Denne nye biotop af lyde og lys, en portal til kommunikation mellem skovens væsener, kan måske tiltrække nye arter og skabe et nyt uforudset biologisk miljø – et ukendt habitat.” (Nanna Grunnet, uddrag fra DFAL Årsrapport, 2020)

Dronebillede over Deep Forest Art Land og HabitatSkyggebillede over Deep Forest Art Land og Habitat