Chrysties Gate 2007-2009

Chrysties Gate
2007-2009
Public space

At gå eller vandre kan ses som en kreativ handling – en måde at engagere sig i et rum eller en by på. Belægningen til værket, Chrysties Gate, skaber en tydelig ramme for denne aktivitet. En gade dedikeret til at gå, slentre, stoppe op eller mødes. Det er en struktur af cirkler og linier, der forskydes og muterer, og dermed bryder med en lineær aflæsning af rum. Ideen i dette er at mønstret fremstår som åbent frem for afsluttet, og at dens potentiale som underlag eller scene for de forbipasserende og for de social aktiviteter, der foregår, understreges.

Belægningen til Chrysties Gate er tænkt som et monument, da den transformerer gaden på en markant måde. Men hvor de fleste monumenter er vertikale strukturer, er Chrysties Gate horisontalt. Et åbent plan i stedet for et oprejst punkt. Lavet for at blive brugt i stedet for at blive set på. Et monument dedikeret til skolen og hverdagens aktiviteter, hvor fortiden ikke er fikseret, men fremstår ufuldkommen ligesom erindringen. Det er en struktur, hvor oplevelsen af tid og sted synes flydende og som endvidere kan mutere, udbygges og fortsætte videre ud til andre gader eller pladser i Moss.

This entry was posted in Projects. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.