Orakel, en animation

2018-2016
Neon (‘cool white’), cirka 311 dele monteret i lag, 10 x 7 meter

Public Commission
Københavns Professionshøjskole, Campus Carlsberg, Copenhagen
Inaugurated May 8, 2018


“Det er billedkunstner Ann Lislegaard, som står bag det helt nye stedsspecifikke kunstværk Orakel, en animation (2018) på Københavns Professionshøjskole. Neonuglen kan opleves i Campus Carlsbergs atrium, hvor den udsmykker væggen i 11 meters højde med et vingefang på omkring otte meter. Uglen skiftevis spreder sine vinger, tager afsæt, letter og tager afsæt igen. Bevægelserne animeres af et netværk af neonrør. Kunstværket er realiseret på baggrund af en bevilling fra Ny Carlsbergfondet.

Ann Lislegaard har gennem mange år arbejdet med en række forskellige medier, og hun er særligt kendt for at benytte ny teknologi i sit kunstneriske arbejde. Hun henter inspiration i science fiction-genren som en alternativ indgang til fortælling og de sociale og psykologiske strukturer, som vi forstår verden igennem. Lislegaard er optaget af uglen som et slags orakel, et varsel.

”Tidligt i processen besluttede jeg, at udsmykningen ikke skulle være et stillestående billede af en ugle. Den skulle performe og være i bevægelse, ligesom en animation. De sidste årtier er der forsvundet mere end tre millioner fugle bare i Danmark. Neonuglen kan ses som et mødested, der også minder os om, at vi kan forandre, hvordan vi lever. Uglen sætter af, den letter og den drømmer om at flyve – også i fremtiden,” siger Ann Lislegaard.” (Ny Carlsbergfondet, 2018)


Soundtrack til værket
Video interview med Ann Lislegaard
Video interview med zoolog Mikkel Stelvig
Video interview med kunsthistoriker Jacob Wamberg
“Neonugle på Campus Carlsberg”, Ny Carlsbergfondet (2018)
“Ann Lislegaards tale til indvielsen af Orakel, en animation“, Ann Lislegaard (2018)



_W9A5038